NEJASAN SMJER

PRIKAZ SLUČAJA

Kontaktirala me jedna organizacija s ukupno 15 zaposlenih. Imali su niz poteškoća i nisu mogli točno definirati srž problema.

Poteškoće koje su naveli:

  • šumovi u komunikaciji i međusobno okrivljavanje zbog toga,
  • svatko je vukao na svoju stranu jer nije bilo jasno definiran smjer u kojem idu,
  • greške su se prikrivale i došle bi do nadređenog kad je već bilo kasno.

Ovo je idealan slučaj za psihotestiranje svih zaposlenika, uključujući i odgovornu osobu jer će nas to preciznije usmjeriti. Nakon testova pokazalo se da je većini zaposlenika problem komunicirati s nadređenim. Njegov stil komunikacije, način na koji bi davao povratnu informaciju radnicima i nedostatak vizije o budućnosti organizacije pokazala su se kao područja razvoja za tu osobu. Naravno, uz to postojali su i problemi unutar tima u komunikaciji pa čak i netrpeljivosti između određenih ljudi.

U ovom slučaju je bilo moguće brzo odreagirati pa su ljudi preraspodijeljeni unutar tima tako da zajedno rade oni koji se slažu. Osim toga odrađena je i radionica i grupni coaching vezan uz komunikaciju unutar tima. No najvažnije je bilo da je odgovorna osoba pristala na individualni business coaching koji je trajao neko duže vrijeme jer je bilo nekoliko razvojnih područja na kojima smo radili.

Po završetku ponovljeno je testiranje s nadređenim i mogli smo uočiti konkretne razlike od prvog testiranja. Osim toga, kompletna je organizacija puno bolje funkcionirala zahvaljujući nekoliko promjena koje smo zajedno uveli.

„Sinergija crpi svoju energiju i učinkovitost iz razlika među ljudima - mentalne, emocionalne i psihološke razlike doprinijet će uspjehu“

Nepoznat autor