ISKUSTVA KLIJENATA

Da ne bih samo ja pisala o sebi, u nastavku možete pročitati iskustva nekoliko mojih klijenata:

Nataši sam se obratila tražeći odgovore na pitanja koja su me mučila, nadajući se objašnjenjima i “brzim” rješenjima. Međutim, ono što sam dobila je nemjerljivo vrijednije i potrebnije, a to su načini i metode kako sama doći do odgovora umjesto tražiti ih izvana, kako se nositi sa odgovorima koji nisu uvijek ugodni, kako ih prihvatiti i raditi na promjeni mijenjajući sebe a ne okolinu koja mi je često predstavljala “problem”. Naučila me kako se okrenuti sebi, razumjeti samu sebe i prihvatiti se takvu kakva jesam. Uvijek uz dozu humora, puno razumijevanja i još više strpljenja, svaki susret sa Natašom je jedan novi korak ka osobi kojom težim postati.

K.E.

Kako mi je bilo?
Kao da sam doma  samo je jedan drugi glas pričao o istoj stvari iz neemotivne pozicije i upravo to je iznenađujuće i interesantno.

Kako sam se promijenila?
Zapravo se i nisam promijenila već sam osvijestila neke svoje osobnosti, i one drage ali i one manje drage. Pričale smo, tapkale*, ponekad i šutjele… isplivale su mogućnosti, otvarala se i zatvarala vrata prošlosti, budućnost je navirala, ali najljepše je što je sadašnjost postava stvarna.

*Dvije moje naglašene osobine ujedno su i oprečne : znatiželjna sam a nepovjerljiva. I zato mi je EFT bio pravi izazov! Istina, bilo mi je „pomalo smiješno“ tapkati ali ispostavilo se da sam prijemčljiva za EFT.

T.B.

Nataša i ja smo počele suradnju u trenutku kada sam osjetila potrebu za pomoć prvenstveno zbog manjka samopouzdanja, naglašenog perfekcionizma, i osjećaja straha zbog sljedećeg koraka u karijeri.

Kroz efikasan i mojim potrebama prilagođen rad, pomogla mi je da oljuštim neka rigidna uvjerenja i navike, utišam svog unutarnjeg kritičara i bezuvjetno zavolim sebe. Kroz redovitu suradnju, osvijestila sam, a potom i produbila razumijevanje vlastitih emocija, sto mi je pomoglo ojačati obiteljske odnose, značajno poboljšati pristup i kvalitetu intimnih veza, te se lakše nositi sa rukovodećom pozicijom u profesionalnom okruženju.

Rad na sebi je izazovan, i kod Nataše mi se posebno sviđa kako vješto balansira podršku svojim klijentima i profesionalizam.

V.S.
 • Kad osvijestite da trebate pomoć jer nešto nije u redu, ali ne znate točno što – Nataša je osoba koja će vam pomoći zaroniti u dubine vašeg bića i otkriti što je to. I neće vam samo pomoći dokučiti što vas tamo negdje ispod svih slojeva koje ste naslagali muči, ona će biti uz vas cijelim putem prema boljoj verziji vas. A vjerujte mi, put neće biti lagan. Vjerojatno neće biti niti lijep. Ali, kad uz sebe imate nekoga tko je istovremeno pun razumijevanja i savjeta, i spreman protresti vas kad zatreba, on postaje lakši. Koraci kojima koračate s vremenom postaju sve sigurniji. Jer ponekad je sve što nam u ovom ludom svijetu treba netko tko nas sluša, podržava i postavlja ona prava pitanja – Nataša je sve od navedenog. A ja boljeg coacha nisam mogla izabrati!

  Lara Karlović
 • Mislim da sam sa svojim stavom vječnog borca jedan od izazovnijih (izazovnijih, ne teških, tako kaže Nataša) klijenata, a napravile smo ogroman napredak. Nataša ništa ne sugerira niti nameće, samo lagano navodi do vlastitih spoznaja. Nema u radu lili mili ublaživanja, hrabro se suočavam i sa dijelovima sebe koje ne volim, i onda učim i taj dio sebe prihvatiti – slikovito rečeno ona je GPS do bolje mene (a time i do boljeg svijeta – jer bolji pojedinci čine bolji svijet.)

  Vilma
 • Tada, vise nego ikad bila mi je potrebna mentalna higijena. Netko da mi pruži uporište i potakne fokus na bitne stvari, raščisti nepotrebne i stare navike. Nataša je bila i ostala upravo to. Nježna, smirena, fokusirana, topla, čula je sve što pričam i dala sve što mi je trebalo. Bez njenog jasnog i stabilnog vođenja danas ne bih bila ponosna na sebe što vise nisam ona ista osoba. I na tome joj hvala. Spasila me i dala mi snage za dalje.

  Iva Šverko
 • Natašin sam rad počela pratiti prije deset godina kada sam prisustvovala radionici „Napokon radim ono što želim“. Osim što je radionica bila jako korisna i zanimljiva, dovela me do spoznaja i pomogla mi da dobijem uvid u određenim segmentima života. Svaka Natašina radionica bila mi je velika motivacija za promjenom, za upoznavanjem sebe i vođenjem kvalitetnijeg života. Njene su radionice jedinstvene, svoja znanja i iskustva nesebično dijeli s velikom dozom stručnosti i određenom dozom humora. Na taj način u tebi pokrene nešto što je ostalo godinama skriveno, a kad se to pokrene, ona je tu da te ohrabri, motivira i podrži. Zato joj jedno veliko hvala 

  Lorena Ivančić
 • „Nataša mi je u jednom kritičnom periodu života puno pomogla i to posebice na ljubavnom planu. A sve to strpljivo, nenametljivo i vrlo uspješno. Putem sam riješila i mnoge druge probleme a da tada nisam ni primijetila da ih imam. Iz njenih odaja uvijek izađem lagana kao perce, poletna i ponosna na sebe. Ona je pristupačna i prirodna a ono sto mi se posebno sviđa jest da je puna razumijevanja i nadasve duhovita. Kod nje nekad plačem ali se i puno smijem. Danas rješavamo neke druge životne izazove što ponekad nije lako i nekad se moram natjerati da odem kod nje ali bas uvijek izađem van sa smješkom!
  Zahvaljujući radu s Natašom shvatila sam da nijedan problem u životu nije došao niotkuda, da je razlog uvijek negdje duboko u nama i ono najbitnije, da se uz puno truda i ustrajnosti uvijek sve može riješiti i učinit nam život boljim i ljepšim!

  A.P.
 • Dobro sam i uživam u životu. Hvala na pitanju. Veliku zahvalnost dugujem baš tebi. Bila sam na dnu, barem se meni tako činilo u tom trenutku, i tada sam naišla na tebe. Korak po korak, dan po dan, grupna sastajanja, individualna, pisanje želja, snova, ambicija,analiza trenutnog stanja, analiza postojećeg, analiza budućnosti pa i prošlosti. I sto sada??prihvatiti sadašnje stanje..i ići po liniji života unazad..unaprijed ..zatvori oči..diši duboko..
  Uglavnom..malo po malo..čak i ne previše po malo (:-)) )..ja počinjem rasti. I eto me danas. Bas onako kako treba i kako si me ti učila. Puna samopouzdanja, vjerujem u sebe, prihvaćam se bas onakva kava jesam, najbolja sam, najljepša, glavu držim visoko i ponosno i što je najbolje..sve mi se zelje ostvaruju. I stalno se sjetim tebe Nataša..pišem si želje, analiziram, radim plan rada i ostvarenja. Hvala ti što si mi ušla u život..i samo da znaš..još želim da si tu blizu mene :-))

  O.M.
 • Iako je od našeg posljednjeg razgovora prošlo poprilično vremena, često se sjetim Vas i naših zajedničkih druženja.
  Vi ste mi potvrda onog što se kaže kako se sve u životu događa s nekim razlogom baš u to vrijeme kad se dogodi jer ste ušla u moj život upravo u trenutku dok sam prolazila kroz jedno teško razdoblje u mom životu.
  Vaše su me tople riječi i veseo osmijeh uvijek opuštali, smirivali, ispunjavali i a savjeti pomagali u nekim mojim odlukama ili postupcima. Svakom novom susretu sam se radovala, toliko da sam se osjećala veselo, pa i lagano ovisna o njima. Jesam li se i kako promijenila? Sada ne dozvoljavam strahovima da me preplave, pokušavam ih odmaknuti. Slobodnije iznosim svoje misli i stavove prema nekim osobama, dok se od onih prema kojima ne osjećam dobru energiju nastojim udaljiti. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim životom i svime što mi donosi. Osjećam se sretnom, mirnom i voljenom među ljudima koji me okružuju.
  Vjerujem u neke naše nove susrete i druženja.

  D.K,
 • Želim izraziti zahvalnost Nataši Vrsaljko Alić na dosljednosti, upornosti i predanosti u radu na mom problemu. Kao mnoge mlade osobe, suočavala sam se odrastanjem koje ruši jako puno ružičastih bedema i dvoraca, štitova od realnosti života.
  Djetetu poteklom iz obitelji s manjkom pažnje i ljubavi, ”ratnom djetetu” i tinejđeru koje je doživljavalo sustavni mobing u osnovnoj školi, Nataša je dala nadu za uspostavljanje bolje komunikacije sa sobom i okolinom, za ohrabrenje, za podizanje samopouzdanja i naravno famozno suočavanje sa sobom na svim poljima. Kao coach ima vrlo oprezan, temeljit, analitičan pristup utopljen u veo predivnih emocija proizašlih iz njenog dubokog zdenca suosjećanja i empatije, koje je izuzetno uspješno kanalizirala kroz coaching. To već dovoljno govori o emocionalnoj kontroli i sigurnosti koji ova coachica posjeduje, te se u njenim rukama možete osjećati sigurno. Te iste ruke su rušile cigle mog zida, korak po korak, pripremajući me na destrukt i provlačeći bol, poput niti, kroz one prve zrake sunca koje te dotaknu kad si predugo u tami; prvo oči zabole a onda se tijelo polako, kroz vrijeme, navikne na svjetlost. Možda zvuči kao jako poetska referenca, ali ovako bih najbolje i najdosljednije opisala ovu divnu osobu i coachicu. I onima koji su još uvijek u nedoumici, podijelila bih poznati citat Rumija ”Kroz pukotine prolazi svjetlost.”.
  Hvala ti Nataša!

  D.F.
 • Ja sam došao i nisam imao pojma u što se upuštam. Prijateljica me je poslala i rekla: „Odi kod nje, bit će ti dobro, možeš se opustit, čak i psuje!“ Kad je otvorila vrata nije baš tako izgledala, izgledala je fino, i kao učiteljica, s onim prodornim pogledom i naočalama, ne bih joj se nikad usudio ne napisati zadaću! Ali ubrzo me demantirala, ubrzo sam shvatio da je preko puta mene pravi „drug“. Nekako je bilo lako ispričati što te muči kad te sluša netko tko te razumije. Odradili smo nekoliko izazova jedan za drugim, brzo (iako se prijetila da dugo traje!) i efikasno. I vratit ću se opet, kad zatreba! I da, psuje, ali je nekako fina kad opsuje, ne bi joj čovjek zamjerio!

  Z.T.
 • Nataša je jednostavna, otvorena, suosjećajna, čvrsta kad treba i blaga kad treba. Uživala sam raditi s njom na otklanjanju svog velikog straha. Bilo je i ozbiljno i zabavno, sve s mjerom. I nakon nekog vremena, zna me iznenaditi svojom pronicljivošću i usmjeravanjem točno tamo gdje sam htjela doći, a nisam znala kako. Kad dođem na coaching, znam da se mogu opustiti i da ću izaći lakša, bistrija i s novim spoznajama. Zahvalna sam joj što sam uz njenu pomoć dobila neke velike unutarnje bitke.

  I.J.

Dobro sam i uživam u životu. Hvala na pitanju. Veliku zahvalnost dugujem baš tebi. Bila sam na dnu, barem se meni tako činilo u tom trenutku, i tada sam naišla na tebe. Korak po korak, dan po dan, grupna sastajanja, individualna, pisanje želja, snova, ambicija,analiza trenutnog stanja, analiza postojećeg, analiza budućnosti pa i prošlosti. I sto sada??prihvatiti sadašnje stanje..i ići po liniji života unazad..unaprijed ..zatvori oči..diši duboko..
Uglavnom..malo po malo..čak i ne previše po malo (:-)) )..ja počinjem rasti. I eto me danas. Bas onako kako treba i kako si me ti učila. Puna samopouzdanja, vjerujem u sebe, prihvaćam se bas onakva kava jesam, najbolja sam, najljepša, glavu držim visoko i ponosno i što je najbolje..sve mi se zelje ostvaruju. I stalno se sjetim tebe Nataša..pišem si želje, analiziram, radim plan rada i ostvarenja. Hvala ti što si mi ušla u život..i samo da znaš..još želim da si tu blizu mene :-))

O.M.

Upoznala sam Natašu prije 8 godina kada sam poslušala njezin intervju na radiju. Zainteresirana za coaching nazvala sam je i vrlo brzo smo započele sa radom. Cilj je bio razviti samopouzdanje u poslovnim odnosima . I nakon nekog vremena ostvarile smo i više od očekivanog da sam se odvažila krenuti u privatne poduzetničke vode. Hvala Nataša za tvoju stručnost , odvažnost , empatiju , podršku i motivaciju …ma jednostavno zato sto postojiš baš takva kakva jesi .
Ovo iskustvo i rad s ovom životnom trenericom obogatilo je moj život i neizmjerno sam joj zahvalna . Zbog već sada dugogodišnjeg iskustva zovem je genijalkom , genijalnom ženom, a ona to zaista i je ! Sada radimo na obiteljskim i ljubavnim odnosima i sve vise i vise napredujemo ! Hvala ti Nataša , puno mi značiš !

A.P.

Usred veoma zahtjevnog životnog perioda tijekom kojeg sam se sama borila s raznim emocijama koje su mi napravile košmar u glavi i srcu odlučila sam otići kod nepoznate osobe koja ne zna ništa o meni da sasluša moju priču. Iz novina sam saznala i čula za Natašu i nakon dugog premišljanja okrenula sam broj. Danas, dvije godine nakon tog perioda i dalje smatram da mi je to najbolja odluka u životu. Ispred mene je bila osoba koja me slušala i koja je rekla da imam pravo osjećati sve što osjećam, da je to zdravo, da smijem plakati, biti ljuta i tužna. Taj je odnos bio stvarno iscjeljujuć. Pun suosjećanja i razumijevanja. Nije nudila instant rješenja nego okretanju sebe ka traženju vlastitih rješenja i ka zdravijem funkcioniranju u životu. Shvatila sam da je važno prihvaćati sebe takva kakva jesam i da sam baš takva super. Vodila me ka sagledavanju dijela sebe koji mi se baš i ne sviđa.
Topla preporuka svima koji se nalaze u zahtjevnom životnom periodu ili žele raditi na svom osobnom razvoju. Puno uspjeha želim!

D.G.

„Ne želim pobjeći od svoje tame. Učim se kako da samog sebe volim u toj tami.“

Rumi