POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova politika privatnosti definira kako Emolab koristi i štiti sve osobne podatke koje vi dajete na uvid Emolabu.

Emolab (u nastavku „Mi“) obrađuje osobne podatke koje su mu pružili njegovi newsletter pretplatnici, klijenti i partneri. U ovoj izjavi o Politici privatnosti se objašnjava kako i zašto obrađujemo Vaše osobne podatke.

Naša Politika privatnosti odnose se na komunikaciju i usluge koje nudi Emolab prema newsletter pretplatnicima, klijentima i partnerima.

Emolabzadržava pravo periodičke izmjene ove Politike privatnosti. Svaka izmjena ili nadopuna Politike privatnosti biti će naznačena promijenom datuma na dnu stranice. Trebali biste povremeno provjeriti ovu stranicu kako biste se uvjerili da su sve izmjene u skladu s Vašim željama. Ova Politika privatnosti stupa na snagu s danom njene objave na ovim internet stranicama.

Tko smo mi?

Emolab je obrt u vlasništvu Nataše Vrsaljko Alić pruža usluge s područja edukacija, poslovnog i individualnog savjetovanja. Sjedište je u Puli, Hrvatska.

O kolačićima

Većina web stranica koristi praksu spremanja Kolačića i prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije njihovog spremanja zatražit vaš pristanak. Kolačići koje ova web stranica koristi neophodni su za navigaciju i korištenje svih sadržaja ove stranice. Bez kolačića nije moguć pristup sadržajima kao što je prijava i pregled korisničke zone i kreiranje individualiziranog sadržaja za korisnike. Pojedini kolačići prikupljaju informaciju o tome kako posjetitelji koriste stranicu, koje stranice su najposjećenije, koje teme su najzanimljivije i slično. Sve informacije koje se nalaze u ovim datotekama su anonimne i koriste se isključivo za poboljšanje funkcioniranja stranice. Kolačići također pohranjuju informaciju o vašim izborima i prema tome omogućuju pružanje sadržaja.

Kolačiće je moguće blokirat. Postavke vezane za kolačiće mogu se kontrolirat i konfigurirat u vašem web pregledniku.  Njihovim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Na web stranici emolab.hr također koristimo aktivnosti i poveznice za dijeljenje i prikazivanje sadržaja putem različitih vanjskih servisa i mreža, kao što su društvene mreže. Pomoću kolačića trećih strana (Google i Facebook) možemo prikupljati podatke o načinu na koji koristite ovu internetsku stranicu, o posjećenosti internetske stranice, podatke o IP adresi, o jeziku kojim se služite, operativnom sustavu na vašem računalu i sl. Ti su podaci anonimni i preko njih ne možemo otkriti vaš osobni identitet. Moguće je i korištenje web usluga za prikaz sadržaja unutar naše stranice, npr. prikaz slika, videa, ili anketa, te korištenje servisa za analitiku kao što je Google Analytics. Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih vaših podataka te pratiti vašu aktivnost na Internetu. Molimo Vas da pogledate na tim stranicama uvjete korištenja te pravila o privatnosti. Ti alati nam u načelu omogućuju da analiziramo na koji način vi i drugi upotrebljavate našu internetsku stranicu. Podaci koje prikupljamo mogu uključivat: vašu IP adresu, vrstu preglednika koji upotrebljavate (npr. upotrebljavate li Chrome ili Safari), broj posjeta po pregledniku na svakom uređaju, vrstu uređaja (npr. Samsung) i operativni sustav (npr. Android) koji upotrebljavate, informacije o preporukama, vremensku zonu, korisničke postavke i stranice koje ste posjetili.

Ova internetska stranica koristi i Facebook Pixel za praćenje konverzija pomoću kojih se prati učinkovitost Facebook oglasa. Tako prikupljeni podaci su potpuno anonimni, međutim te podatke Facebook pohranjuje i procesuira u skladu sa svojom politikom upotrebe podataka. Facebook Pixel omogućuje Facebooku (i njegovim partnerima) da vam prikazuju oglase na samom Facebooku i izvan njega. Svoju suglasnost vezano za ovo područje možete otkazat ovdje:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Više o Facebookovoj politici upotrebe podataka možete doznati ovdje:

https://www.facebook.com/about/privacy/

Što skupljamo

Na našim prijavama na newsletter, prijavama na naša događanja i prijavama za savjetovanja prikupljamo osobne podatke, kao i podatke o kompanijama. Pod osobnim podacima misli se na osobne informacije koje ste dobrovoljno ostavili putem formi na našem webu, društvenim mrežama, putem e-maila ili kroz formu za korisnički profil unutar našeg newslettera, a koje su potrebne za ispunjenje svrhe pružanja usluge ili uspostavljanja poslovnog odnosa, i u slučaju newsletter prijave za slanje marketinških poruka.

Za potrebe pružanja usluga (odgovor na upit, prijava na radionice ili coaching, kreiranje ponuda, uspostavljanje poslovnog kontakta), obrađujemo sljedeće podatke:
-ime
-prezime
-e-mail adresa
-broj mobitela
-grad
-fizička ili pravna osoba

Za potrebe slanja newslettera obrađujemo slijedeće podatke:
-e-mail adresa
-ime
-prezime

Što radimo s prikupljenim informacijama

Osobne podatke prikupljamo preko forme za prijavu na newsletter ili putem Vašeg direktnog kontakta s nama (e-mail, privatne poruke preko društvenih mreža) i obrađujemo da bismo slali (personalizirane) newslettere ili odgovore u svrhu pružanja informacija, edukacije ili marketinga.

U svakom trenutku možete odjaviti naš Newsletter putem linka za odjavu koji se nalazi u svakom našem newsletteru.

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje vaših podataka koje ste nam dostavili putem e-maila ili društvenih mreža.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo toliko dugo dok postoji svrha za čuvanje i obradu.
• ugovori i dokumentacija: 11 godina
• podaci o newsletter pretplatnicima: za vrijeme trajanja privole na newsletter

Prava ispitanika

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

1. Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka te ostala prava koja su gore navedena. Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

2. Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, bez nepotrebnog odgađanja, netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave

3. Pravo na brisanje i povlačenje privole

Imate pravo zatražiti brisanje I povlačenje privole pohranjenih osobnih podataka. Da biste to učinili, pošaljite svoj zahtjev na: info@emolab.hr. U slučaju otkazivanja pretplate na newsletter i povlačenja privole, jednostavno kliknite na hipervezu u newsletteru za otkazivanje pretplate i prestat ćemo slati email-ove.

4. Pravo na ograničenje obrade

U posebnim okolnostima, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka. Da biste zatražili ograničenje, molimo Vas da nas kontaktirate na: info@emolab.hr

5. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo primati svoje osobne podatke (koji se tiču samo vas) u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom formatu (“prenosivost podataka”) i imate pravo prenijeti ove podatke drugom kontroloru podataka. Da biste zatražili prenosivost podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na: info@emolab.hr

6. Pravo na prigovor

Ako se obrada osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Ako uložite takav prigovor, nećemo više obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

7. Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

U slučaju potrebe za zaštitom prava možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Upravljanje vašim osobnim podacima

Nećemo prodavati, distribuirati ili iznajmljivati vaše osobne podatke bilo kojim trećim stranama osim ukoliko budemo obvezni zakonom to učiniti. Možemo koristiti Vaše osobne podatke kako bi vam poslali promotivne ponude ili informacije koje su unutar vašeg područja interesa a povezane su uz naše usluge i proizvode.

Ukoliko mislite da vaši podaci koji se nalaze kod nas nisu točni ili želite da ih uklonimo iz naše baze podataka, molimo kontaktirajte nas putem e-maila info@emolab.hr ili putem telefona.

Kontakt informacije radi ostvarenja Vaših prava:

Molimo kontaktirajte nas na adresi: info@emolab.hr ili na broj telefona +385 95 519 19 81.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Hvala na povjerenju!

20.06.2020.